China Jiangsu

Handelsmissie naar Jiangsu

Van 19 – 27 oktober 2017 organiseren de Provincie Noord-Brabant en de Brabantse Ontwikkelings Maatschappij (BOM) een ondernemersreis naar China. Tijdens deze reis brengen we Brabantse bedrijven in contact met Chinese spelers en netwerkorganisaties binnen de High Tech sector. U kunt als deelnemer gebruik maken van een compleet programma dat bestaat uit bedrijfsbezoeken, individuele matchmaking, een bezoek aan de CHInano fair in Suzhou en diverse netwerkmomenten. De hoofdthema’s van deze reis zijn semiconductor, 3D printing en printed & flexible electronics.

Overheid opent deuren

In China is het belang van de overheid niet te onderschatten. De heer Wim van de Donk, Commissaris van de Koning, zal als delegatieleider voor deze reis optreden. Dit betekent dat zowel bij de overheid als het bedrijfsleven op hoog niveau deuren geopend kunnen worden.

China en High Tech een interessante combinatie?

Voor veel bedrijven is China geen voor de hand liggende markt voor High Tech. Feit is echter wel dat China in bepaalde segmenten, waaronder semiconductor en 3D printing, de grootste of snelst groeiende markt is.

Via de Made in China 2025 strategie zet de Chinese overheid zwaar in op de transitie van een massaproductie economie naar een innovatie gedreven economie. Alleen al in Jiangsu investeert de overheid € 4 miljard om de stap te maken van goedkope producten naar complexe producten met een hoge toegevoegde waarde. Niet alleen de productie, maar ook het ontwerp en de ontwikkeling moeten plaats gaan vinden in China, aangezien het land binnen 10 jaar tot de top van de high-end productie wil behoren.

Binnen de Made in China 2025 strategie neemt de high tech industrie een belangrijke plaats in met specifieke aandacht voor smart manufacturing en de ontwikkeling van next generation industrieën zoals 3D printing, big data, nanomaterials en intelligent robots.

Heeft u nog vragen over de ondernemersreis naar China?

Voor meer informatie over deze handelsmissie.

Neem dan contact op met Karin Jansen via e-mail kjansen@bom.nl of op 06-46996019.

Meer informatie  vindt u op website https://www.brabant-china.nl/hightechondernemersreis