China Jiangsu

Provincie China Jiangsu

De provincie Jiangsu ligt in de goed ontwikkelde Yangtze Delta in Oost-China. Shanghai, de grootste economie van China, ligt ten zuidoosten van de provincie. Jiangsu beslaat een totale oppervlakte van 102.600 vierkante kilometer en heeft 78,66 miljoen inwoners. Verder bestaat Jiangsu uit 13 gemeentes en Nanjing is de hoofdstad. Nanjing en het gebied rondom de Yangtze rivier liggen op 1 uur afstand van Shanghai. Jiangsu profiteert van de unieke ligging naast de rivier en van de goede infrastructuur.

Daarnaast is Jiangsu is een van de best presterende economieƫn en meest concurrerende provincie in China. Jiangsu beschikt over een solide basis en grote capaciteit voor de industrie. Het is dan ook de uitvalsbasis voor de verwerkende industrie.

Geografische locatie: Nanjing ligt bij de Yangtze rivier, de belangrijkste binnenvaartroute die het oosten en westen verbindt en de hogesnelheidslijn Peking-Shanghai, een van de belangrijkste transportlijnen in China die het noorden en het zuiden met elkaar verbindt. Hier komen 11 spoorwegen samen die in totaal bijna 100 miljoen mensen vervoeren. Nanjing heeft een goed ontwikkeld netwerk van luchthavens, spoorwegen, binnenhavens en IT-infrastructuur, waaronder de grootste binnenhaven van Aziƫ en de op vijf na grootste internationale vrachtluchthaven in China.